Една идея за висяща кошница с интериорни растения

От доста време се опитвам да измисля някакъв по-различен и по-креативен начин за разполагане на растенията в интерирора, затова в днешното видео ще ви покажа една по-интересна и нестандартна идея.

Един ден видях на витрината на един цветарски магазин тази висяща кошница, наподобяваща на клетка за птички. Освен, че ми хареса с орнамените си и винтидж усещането, което създава, щеше изключително много да отива на белите мебели и светлите стени в офиса ми. Използвах малко пърстолистен бръшлян и бегония и поставих мини композицията на етажерка над бюрото си. И ето – имах интересна нестандартна композиция, която наистина се открояваше в интериора.

Така че ако обикновените саксии са ви поомръзнали, опитайте да си направите висяща кошница. Не е нужно да имате къде да я закачите – поставете я на бюрото си или на някои рафт в дневната. А през лятото бихте могли да я изнесете на терасата.

Винаги е забавно да експериментираме, затова проявете въображение при избора на растение, а също и да ги сменяте от време на време. Цикламата и бегонията са един прекрасен цветен акцент през зимните месеци, който контрастира с белите нежни орнаменти на кошницата. Комбинирайте с различни висящи и пъстролистни листнодекоративни видове и обещавам, че при всички положения ще отанете изключително доволни от резултата.