Луксът да прекараш февруарски ден в дъждовната гора

Ако уикендите ти обикновено са прекарани в обикаляне по магазините или в отлаганата през седмицата домакинска работа – то този пост е за теб. Обикновено се опитваме да постигме усещане за лукс, купувайки си поредната дизайнерска чанта или обувки (зависи от настроението) или и двете, ако бюджета ни позволява. Усещането за лукс, което ти предлагам е от съвсем ралично естество. 

 

Докато навън е мрачно, сиво и неприветливо, можем да се почувстваме като изследователи, поели към тропически дестинации и то без да пропътуваме хиляди километри от дома, и още по-хубаво – без да похарчим хиляди за пътуването. Говоря за оранжериите и ботаническите градини, където можем да се измъкнем от прашните улици, сивия асфалт и грозните сгради в града.

 

Когато бях в Лондон и реших да отида до Кралската ботаническа градина – Kew Gardens – бях учудена, че има годишен абонамент за посещаване. Плащаш една сума и цяла година можеш да влизаш свободно в градината.

 

Тогава ми се стори странно, но колкото повече време минава, толкова повече се убеждавам, че това е лукс в съвременния свят на малки като кутийки апартаменти, дълги работни седмици и тежък от изгорели газове въздух.

 

 

Следващия път, когато си търсиш евтино и обогатяващо преживяване за свободните дни през уикенда, ето какво може да направиш. Прекарай няколко часа в рая, в дъждовната гора на вечно лято, където всичко расте и цъфти. Дори да не научиш латинските имена на растенията, красотата им ще премахне натрупаната умора.