За мен

You are here

За мен

Здравей, аз съм Теодора Еротеева и съм ландшафтен дизайнер. Мисията ми е да направя света около нас по-красив и зелен, както и да те вдъхновя да създадеш красива градина за себе си и своето семейство. Моята страст към градините и към дизайна ме накара да избера професията на ландшафтен архитект. Още като дете се възхищавах от прекрасните шедьоври на парковото изкуство, красивите и луксозни вили на брега на езетото Комо в Италия, английските замъци с грандиозни паркове, японските градини с цъфтящи през пролетта вишни, кокетните градини в Южна Франция, предназначени за вино и вкусна храна с приятели, разположени сред лозя и лавандулови полета. Мисля, че това, от което се нуждае светът са повече градини, защото всеки заслужава да живее живот с висок стандарт т.е. заобиколен от красота.  

В своята работа аз съчетавам художественото си виждане за това как да изглеждат нещата (дизайн), с любовта към природата и откритите пространства и с познания за биологичния материал, от който се изграждат градините - растенията. След като се дипломирах като ландшафтен архитект, кандидатствах за докторантура и в продължение на три години и половина се занимавах с изследвания върху генетиката и размножаването на декоративните растения. От 2008 година участвам в разработването на различни ландшафтно-архитeктурни проекти. Днес съм член на Камарата на архитектите в България и на Съюза на ландшафтните архитекти.

В моя блог ви каня ви на едно пътешествие с мен, на което ще споделя своите знания и виждания за дизайна на градините, ще ви отведа в други страни и ще ви разкрия тайни, които знам за отглеждането на растения. Ще споделя с вас тези места и градини, които ме вдъхновяват и на които обичам да прекарвам времето си. Ще ви покажа света през моите очи. Надявам се да го видите толкова красив, колкото го виждам и аз.

С любов, Теодора

 

LuxyGarden

Ако имате нужда от съвет, консултация или проект, ще се радвам да се свържете с мен.